TORTA SA MILKA COKOLADOM

Potrebni sastojci:

10 kasika kristal secera
250 g secera u prahu
10 jaja
3 dl mleka
2 margarina
300 g mlevene plazme
800 g krem slaga
200 g seckanog lesnika
2 cokolade za kuvanje
2 milka bele cokolade
2 milka cokolade od jagode
1 kg petit beure keks

Priprema:

1 FIL- Umutiti 10 belanaca sa 10 kasika secera, kada je umuceno dodati mleveni plazma keks.
2 FIL- Umutiti 10 zumanaca sa 15 kasika secera u prahu, pa zatim dodati 2 umucena margarina.
Pomesati oba fila pa podeliti na 3 jednaka dela.

I. -U prvi deo staviti cokoladu od jagoda, jednu otopljenu jednu rendanu.
II. -U drugi deo belu cokoladu, jednu otopljenu jednu rendanu.
III. – U treci deo seckani lesnik.

-Kuvati mleko sa 200 g cokolade za kuvanje. Keks umociti u toplu cokoladu.

-Slag umutiti sa vodom ili sa mlekom zavisi od ukusa.

Redosled filovanja

KEKS-FIL OD JAGODA-SLAG-KEKS-FIL OD LESNIKA-SLAG-FIL OD BELE COKOLADE-KEKS-SLAG

About these ads

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.