PRAVE POSLASTICARSKE KROFNE

SASTOJCI:
•    3 jaja
•    kocka kvasca
•    2 kasike secera
•    400 ml mleka
•    brasno po potrebi
•    100 gr secera u prahu
•    1.5 solja ulja
•    prasak za pecivo
•    ulje za przenje oko 0.5 l
PRIPREMA:
Kocku kvasca razmutiti sa 2 kasike secera I malo mleka,staviti 2-3 kasika brasna promesati,I ostaviti nekoliko minuta da nadodje sa strane.Zatim izruciti u posudu za mesenje,dodati ostatak toplog mleka I jos malo brasna da bude gusce nego za palacinke,to ponovo ostaviti da nadodje sa strane.Kada testo nadodje dodati ulje I 3 jaja,zatim ostatak brasna I prasak za pecivo.Zamesiti testo za krofne,I ostaviti da nadodje.Kad dovoljno naraste rastanjiti testo oklagijom,pa modlom precnika 12 cm vaditi krofne I slagati sa strane da malo narastu I pokriti nekom cistom krpom.Staviti ulje u dublju serpu da se dobro zagreje,zatim krofne peci sledecom tehnikom,ona strana krofne sto je bila do krpe treba u serpi biti okrenuta gore,a dok se ta strana krofne przi serpu pokriti poklopcem,zatim okrenuti drugu stranu krofne,a dok se ta strana przi serpu ne poklapati.Ovo se radi da bi krofne bile suple unutra,bas kao prave poslasticarske.Vaditi ih I posuti secerom u prahu.
Prijatno
Sladite se sa Nenom

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Blog Stats

    • 12,889 posetitelja
  • Volim slatko…